Software engineering

 

Software kan bedrijfsprocessen optimaliseren. Er komt alleen een stuk meer bij kijken dan alleen de aanschaf. Welk product past het beste binnen het bedrijf? Kan daar een bestaand product voor aangeschaft worden of moet er software op maat gemaakt worden? Na aanschaf moet de software geïntegreerd en geïmplementeerd worden. Hibernis verzorgt niet alleen de software, maar ook alles daar omheen: consultancy, integratie, databasebeheer, software op maat, ondersteuning/ontzorging softwareontwikkeling, implementatie en productontwikkeling.

 

Consultancy

Er komt heel wat kijken bij het zoeken en inzetten van nieuwe software: welke software past het beste binnen uw bedrijf, hoe moet de verandering doorgevoerd worden en hoe kan er zo goed mogelijk met de software gewerkt worden? Onze consultancy helpt u bij het beantwoorden van al uw vragen!

Hibernis bouwt niet alleen de perfecte software voor vele bedrijven, maar biedt ook de bijbehorende consultancy aan. Dat start met een procesanalyse: hoe wordt er nu in een bedrijf gewerkt en hoe kan IT voor verbetering zorgen? Hibernis zet IT-kennis in en denkt mee! Als de juiste software gekozen is, moet het bedrijf deze software ook zo efficiënt mogelijk in kunnen zetten. Daarvoor is veranderingsmanagement nodig: nieuwe software kan voor grote veranderingen zorgen en deze moeten op de juiste manier doorgevoerd worden. Hibernis biedt deze ondersteuning. Daarnaast worden mensen binnen het bedrijf opgeleid om met de software te werken. Consultancy: van begin tot eind wordt het project geleid en ondersteund.

 

 

 

Integratie

Binnen bedrijven kan er gebruik gemaakt worden van verschillende systemen. Deze verschillende systemen zijn niet altijd met elkaar geïntegreerd, waardoor er extra werk kan ontstaan, zoals het dubbel invoeren van gegevens. Hibernis zorgt er bij alle geleverde systemen voor dat deze geïntegreerd worden met uw andere systemen.

Het gebruiken van verschillende systemen binnen een bedrijf is geen probleem, tenzij deze systemen niet samenwerken. Zijn er gegevens ingevuld in het ene systeem en moeten deze gegevens vervolgens ook nog ingevoerd worden in het andere systeem? Zonde van de tijd én foutgevoeliger. Dankzij integratie is dat niet nodig. Hibernis laat allerlei systemen samenwerken binnen het bedrijf, maar zorgt er ook voor dat de systemen van het bedrijf samen kunnen werken met die van de klanten. Denk niet dat iets onmogelijk is, want voor Hibernis is niks te gek! Hibernis werkt onder andere met:

 • EDI
 • XML
 • HL7
 • Database integratie
 • Webservices
 • SOAP
 • PDF-integratie

 

Databasebeheer

Tijdens het gebruik van softwarepakketten wordt alles wat u doet opgeslagen in de database. Deze database moet veilig zijn, mag het werk niet vertragen en alles wat erin opgeslagen wordt moet kloppen en op een juiste manier kunnen worden verwerkt en gebruikt. Daarvoor is databasebeheer nodig. Hibernis beheerst alle smaken van databasebeheer en zorgt ervoor dat uw database altijd optimaal functioneert.

Databases zijn belangrijk voor ieder bedrijf. In de database staan veel gegevens en deze gegevens zijn zeer bruikbaar, maar dan moet de database wel optimaal te gebruiken zijn. Van zo’n database wil je namelijk altijd een back-up hebben, indexeringen en slimme query’s. Daarnaast moet de database snel werken, moet het ook echt kloppen wat in de database staat en moet er in de database sprake zijn van normalisering: de informatie moet op een bruikbare manier geordend staan. Ook databasemigratie is belangrijk voor bedrijven, om data van het ene platvorm naar het andere platvorm te bewegen. Dit alles valt onder databasebeheer en Hibernis verzorgt dit beheer graag!
Hibernis werkt onder andere met de volgende databases:

 • MS SQL Server
 • XML
 • Oracle
 • mySQL

 

Software op maat

Als u op zoek bent naar een softwaresysteem waarin alle aspecten aanwezig zijn die voor uw bedrijf van belang zijn, schiet bestaande software vaak tekort. Voor deze specifieke wensen biedt Hibernis de oplossing: in plaats van genoegen te nemen met software die nét niet alles heeft wat u nodig hebt, maakt Hibernis software geheel voor u op maat.

Er is veel software te vinden op de markt. Toch zijn er altijd situaties waarin de bestaande software niet voldoet aan alle wensen van een bedrijf. Dan kunnen ze terecht bij Hibernis, waar software speciaal op maat gemaakt wordt. De bedrijfsnaam zegt het al: Hibernis is voor elk probleem de oplossing. De software wordt gemaakt om processen te verbeteren en daarom hoeven bedrijven niet bang te zijn dat de software te ingewikkeld wordt. Bij Hibernis ligt de focus op de beheersbaarheid: bedrijven moeten met het product kunnen werken, zonder dat zij hulp nodig hebben. Niks is te gek en niks wordt te gek gemaakt. Alle op maat gemaakte software past precies binnen het bedrijf én wordt bruikbaar aangeleverd.

 

Ontwikkeling

Geen zorgen over de aangeschafte software, dankzij de ondersteuning van Hibernis. Hibernis ontwikkelt de software en test deze eerst bij u, voordat de software geaccepteerd en geproduceerd wordt. Nadat de software volledig is doorgevoerd in uw bedrijf, zorgt Hibernis ervoor dat u zich er nooit zorgen over hoeft te maken.

De ondersteuning van Hibernis start vanaf het moment dat bedrijven de deur binnen stappen. De gevraagd software wordt ontwikkeld of geleverd en allereerst binnen het bedrijf getest. Zo worden alle problemen al gevonden, voordat het bedrijf daadwerkelijk met de software gaat werken. Als de software geaccepteerd is en in gebruik wordt genomen, is de ondersteuning van Hibernis nog niet afgelopen. In een digitale kluis worden de broncode van de software en de verschillende versies bewaard. Alle software wordt onderhouden en bedrijven kunnen tijdens kantooruren altijd bellen als ze vragen hebben.24/7 hulpservice pakketten zijn ook beschikbaar. Via een VPN-verbinding worden bedrijven direct geholpen: het probleem is snel opgelost en brengt geen onnodige kosten met zich mee. Als er hulp op locatie nodig is, is dit ook geen enkel probleem. Hibernis ontneemt alle zorgen!

 

Implementatie

Hibernis is zich heel goed bewust van het feit dat bedrijven er met software kopen alleen er nog niet zijn. De software moet geïmplementeerd worden en dat brengt altijd een risico met zich mee. Een verandering in het bedrijfsproces moet technisch functioneren, maar heeft ook draagvlak nodig bij de medewerkers. Hibernis zorgt ervoor dat de gekochte software, of dat nou maatwerk is of een bestaand product, altijd goed geïmplementeerd wordt in het bedrijf.

Aangeschafte software moet geïmplementeerd worden in een bedrijf. Dat is lastig, want daarvoor is een verandering in het bedrijfsproces nodig. Hibernis verzorgt projectleiding tijdens en na het invoeren van de veranderingen. Er wordt gekeken of het bedrijf technisch in staat is om de software te gebruiken. Kan de server de software aan, is er een goede infrastructuur, is er wel een goede internetverbinding en voldoet de hardware aan de eisen? Daarnaast wordt er naar de functionele kant gekeken: staan de neuzen binnen het bedrijf allemaal dezelfde kant op? Kan er met het programma gewerkt worden? Om dat te realiseren worden de medewerkers opgeleid, zodat zij zonder hulp kunnen werken met de software. Hibernis zorgt ervoor dat de software voldoet aan de verwachtingen van de bedrijven, door het proces van a tot z te begeleiden.

 

Product ontwikkeling

U kunt bij Hibernis terecht voor verschillende producten. Software op maat, eigen producten, maar ook software die gekoppeld is aan hardware: productontwikkeling. Denk hierbij aan slimme kasten, die aangeven wanneer de voorraad op is.

Er is veel mogelijk bij Hibernis. Er kan software op maat gemaakt worden, maar ook bestaande producten kunnen ingepast worden in een bedrijf. Meer lezen over de eigen producten onder het kopje producten. Daarnaast is er nog een mogelijkheid: het combineren van hardware en software. Producten kunnen slim gemaakt worden door hardware toe te voegen en in contact te brengen met software. In plaats van mensen in te huren voor het tellen van voorraad, bekijken of er extra producten nodig zijn of langsgaan van prullenbakken, kunnen bedrijven langskomen bij Hibernis om te praten over de mogelijkheden die productontwikkeling hen kan bieden.