Een beheeromgeving
voor evenementen

Klant
Volksfeest Vereniging Winterswijk
Deliverables
Mobiele app
Beheeromgeving
Uitdaging

In een oogopslag het gehele programma inzien

Het Volksfeest Winterswijk vindt elk jaar in het laatste weekend van augustus plaats. In dit weekend bruist en borrelt Winterswijk van activiteit; een uitbundig bloemencorso, een prachtig zomerfeest en zijn er activiteiten als kinderspelen, een kinderbal en vogelschieten. Naast het Volksfeest organiseert de Vereeniging Volksfeest ook jaarlijks Koningsdag in Winterswijk. Hibernis is gevraagd om een mobiele applicatie te ontwikkelen waarin het actuele programma van het evenement te vinden is. Het doel is dat bezoekers op ieder moment het actuele programma kunnen raadplegen om hun favoriete activiteit of artiest te vinden, ook als de bezoekers offline zijn (geen internetverbinding hebben).

Overzicht activiteiten in Volksfeest mobiele app
Overzicht artiesten in Volksfeest mobiele app
Voorbeeld artiestenpagina in Volksfeest mobiele app
Oplossing

Het blokkenschema

Als bezoeker wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het zoeken van je favoriete artiest of activiteit. Tientallen activiteiten die plaatsvinden op acht locaties, verspreid over vier dagen maakt het er niet makkelijker op. Het papieren blokkenschema biedt voor vele mensen ook niet de uitkomst. Dat bood inspiratie om het programmaoverzicht te optimaliseren tot een overzichtelijk blokkenschema waarin alle activiteiten in één overzicht te vinden zijn. Door de toevoeging van een tijdlijn weet je exact hoe laat het is en mis je jouw favoriete optreden niet meer.

Blokkenschema op mobiel Volksfeest mobiele app

Eenvoudig content toevoegen

Niet programmeren maar configureren. Het tijdrovende en kostbare proces van het uploaden van content maakt plaats voor een eigen CMS (contentmanagementsysteem) waar geen technische kennis meer nodig is. Het systeem is door de eenvoudige interface voor iedereen werkbaar, evenementen up-to-date houden gaat nu razendsnel. Het blokkenschema wordt automatisch aangepast naar aanleiding van het toevoegen van activiteiten en locaties. Daarnaast kan algemene data worden aangepast en content aan de informatiepagina worden toegevoegd. De content wordt direct geüpload naar de app, gebruikers hoeven dus geen nieuwe update te installeren.

Overzicht dashboard Volksfeest Backend app
Overzicht met evenementen in Volksfeest Backend app
Oplossing

De ultieme app voor evenementbeheer

Op 8 april 2019 is de app officieel gelanceerd. Inmiddels is de app al meer dan 300 keer gedownload. Door middel van het blokkenschema, informatie over activiteiten en belangrijke informatie over het feest, krijgen bezoekers een beter beeld van de activiteiten omtrent het volksfeest.

Download op Google Play
Download op AppStore

DEEL DIT PROJECT

Meer info

Ben jij ook op zoek naar een CMS-systeem om jouw evenementen eenvoudig te beheren? Laat het ons weten!

Contact - klantcase Volksfeest